MRT Jakarta Gage Operasi, Nerima Lulusan Taruna API Madiun

API Madiun

API Madiun

MADIUN, Detak Berita — Direktur Keuangan PT Mass Rapid Transit (MRT) Jakarta Tuhiyat  kandha wis nerima 105 lulusan Akademi Perkeretaapian Indonesia (API) ing Madiun kanggo nglakok-ake  moda transportasi cepet kang gage arep mlaku ing  Maret 2019.

“Taun kepungkur kita nerima 75 lulusan API Madiun lan taun iki 30 uwong. Dheweke kabeh arep dadi bagiyan saka 560 uwong kang kita terima kanggo nglakok-ake  MRT Jakarta,” kandhane Tuhiyat sajroning pidato-ne nalika wisuda taruna API ing Madiun, Kamis wingi ( 30/8/2018).

Tuhiyat  kandha MRT Jakarta milih lulusan akademi gawean Kementerian Perhubungan iku jalaran mutu sumber daya manungsane  mumpuni tinimbang karo lulusan perguruan tinggi liyane.

Kanggo Tuhiyat, taruna lulusan API luwih disiplin lan duweni kompetensi tinimbang lulusan perguruan tinggi liyane. “Ana bedane cara kerja lulusan API lan perguruan tinggi liya. Utamane gandheng karo disiplin lan kompetensi,” kandhane Tuhiyat.

Sauntara iku Direktur API Madiun, Jamaludin kandha  lulusan API duweni biji luwih tinimbang lulusan perguruan tinggi. Yen lulus dheweke kabeh wis disangoni karo  uji kompetensi saka Direktorat Jenderal Perkeretaapian.

“Dadi dheweke kabeh wis duweni sertifikat kompetensi ndadek-ake dheweke kabeh bisa saingan ing donya Pasepuran. Lan alhamdulillah nganti dina iki kang dadi modal utama dheweke kabeh kerja ing jasa Perkeretaapian, ” kandhane  Jamaludin.

Jamaludin kandha rong taun terusan  API ngluluske 87 Taruna lan taun wingi ngeluluske 119 taruna. Kabeh wis kerja ing pasepuran. “Paling gedhe ing PT MRT Jakarta. Karena kita kabeh vokasi, sadurunge dheweke kabeh lulus kita wis  kerja bareng karo panganggo jasa. Mulane yen lulus wis langsung kerja,” kandhane Jamaludin.

Jamaludin nambah-ake API komitmen nglaksana-ake amanah saka Kementerian Perhubungan. Amerga kementerian duweni program strategis nasional ing bidang pasepuran kanthi mbangun MRT, LRT banjur dibangun sepur-sepur bandara lan pangembangan jaringan sepur.

Kanggo iku API Madiun kudu siap lan sanggup njawab tantangan iku arupa nyedia-ake SDM pasepuran kang kompeten. Yen ora siap mulane arep diisi tenaga asing.

DB

Related posts

Leave a Comment