Menhub nJamin Sepur Cepet JKT-SBY Ngangge Produk Lokal

kereta cepat Jkt Sby

kereta cepat Jkt Sby

JAKARTA, Detak Berita – Pemerintah arep mbangun sepur cepet Jakarta-Surabaya. Proyek iki ngajak Jepang liwat JICA (Japan International Cooperation Agency).

Miturut Menteri Perhubungan (Menhub) Budi Karya Sumadi Kementerian Perhubungan (Kemenhub) arep  mestek-ake  proyek sepur cepet Jakarta-Surabaya ngangge produk lokal utawa local content (kandutan lokal) iki. Iki cocok karo instruksi-ne Presiden Joko Widodo (Jokowi) supaya nyuda impor ing proyek-proyek infrastruktur.

“Sepur setengah cepet Jakarta-Surabaya sajroning  FS (Feasibilty study). Aku arep njaluk pra FS-e sajroning wektu cedhak lan aku arep  ndeleng pira local content-e diundhak-ake, nanging kanthi sistematis dadi TOR supaya ngundhal-ake local content,” kandhane Budi sarampunge acara Seminar Nasional Kebangkitan BUMN ing Sektor Perhubungan, ing Finance Hall Graha CIMB, Jakarta Selatan, Selasa (28/8/2018).

Sadurunge  Kemenhub menehi evaluasi Pelabuhan Patimban lan proyek sepur cepat Jakarta-Surabaya. Loro proyek iki dievaluasi kangge ndeleng  tingkat kandhutan lokal kang bakal dianggo sajroning proyek.

Salah siji produk lokal kang lagi dikaji yaiku rangkaian sepur. Miturut Budi kabuka kasempetan PT INKA dadi panyedia rangkaian sepur kanggo proyek iku.

“Yen bisa, iya (nganggo INKA). Lagi ing tahap panjajakan,” kandhane Budi

Kemenhub uga lagi nyinaoni biji proyek sepur cepet Jakarta-Surabaya. Biji investasi proyek iku kira-kira Rp 60 triliun.

Budi kandha biji investasi iku isih bisa malih kang cocok karo kahanan ing lapangan.

“Kita uga kudu bisa kasunyatan rak kita nganggo konsultan artine yen dheweke  61 (Rp 61 triliun), mundhak 1 triliun apa. Yen kita bisa 55 (Rp 55 triliun) apa alesane. Kita obyektif angka-angka iku,” kandhane Budi Karya.

DB

Related posts

Leave a Comment