MRT Uji Coba Bab Sinyal nganti Stasiun Bundaran HI

MRT 2018

MRT 2018

JAKARTA, Detak Berita  – PT MRT Jakarta neruske uji coba sistem sinyal (system acceptance test) nganti Stasiun Bundaran Hotel Indonesia (HI) ing Senin (20/8/2018).

Uji coba iki nganggo rangkaian sepur kapisan MRT Jakarta kanthi daerah uji coba saka  Depo Lebak Bulus menyang Stasiun Bundaran Hotel Indonesia liwat dalan up-track (rel menyang Stasiun Bundaran Hotel Indonesia) lan balik menyang Depo Lebak Bulus uga liwat dalan up-track.

“Kanggo kapisan-e sepur MRT Jakarta liwat ing dalan ngisor lemah. SAT sinyal kasil cocok karo kepenginan,” kandhane Corporate Secretary MRT Jakarta Tubagus Hikmatullah sajroning katerangan tulis-e, Selasa (21/8/2018).

Sabanjur-e, ana sawetara bab kang arep dilakok-ake dadi  bagiyan saka uji coba sinyal iki, yaiku uji coba sepur kanthi kacepetan endhek, uji coba sepur kanthi kacepetan sedhengan, lan uji coba sepur kanthi kacepetan dhuwur.

Sajroning pangoperasian-e, sepur MRT Jakarta nganggo sistem sinyal communication based train control (CBTC) kang diatur saka ruangan operation control center (OCC) karo  traffic dispatcher.

Tubagus kandha, kaluwihan sistem sinyal iki salah sijine ngira-ngira bisa ngatur suwene  wektu antarsepur ing dalan utama karo pusat kendali operasi (OCC).

“PT MRT Jakarta arep terus nglakok-ake tumindak kang dibutuhke kanggo mestek-ake bab keamanan, kanyaman, lan andalan-e sepur  bisa dikebaki  sajroning nglayani rakyat,” dheweke kandha.

Senadyan garapan konstruksi wis nggayuh  95,33 persen, uji coba sinyal terus dilakok-ake kangge mestek-ake ora ana alangan lan sepur aman nalika dianggo.

DB

Related posts

Leave a Comment