Ambal Warsa RI kaping-73, Warga Sulap Sampah Plastik Dadi Hiasan Kampung

HUT 73 RI di Sulsel detak berita

HUT 73 RI di Sulsel detak berita

Warga Sulap Sampah Plastik Dadi Hiasan Kampung

LUWU UTARA, Detak Berita – Warga Kelurahan Amassangan, Malangke Barat, Kabupaten Luwu Utara, Sulawesi Selatan, nganggo-ake sampah plastik dadi hiasan sajroning pangeling-eling ambal warsa RI kaping-73.

Sampah plastik kang dianggo arupa botol omben, gelas omben, lan lembaran plastik liyane. Sadurunge  dianggo, warga ngresik-ake sampah plastik iku. Banjur menehi werna abang lan putih.

Sawise  diwernani, sampah plastik iku dianggo  nggias kampung. Wiwit saka pager, gapura, lan hiasan liyane. Sarwa abang putih katon endah lan  ayu ngganteni umbul-umbul.

GoTravelKita.com

Ora mung iku, werga nggawe  wujud sampah plastik kanthi rena-rena kalebu nggias payung, nganti wernane katon endah.

Payung kang wis diwenehi hiasan utawa rena werna lan gambar iku digantung bareng botol omben lan gelas kang wis diwenehi werna abang lan putih, dadi werga kang liwat ing ngisore bisa ngrasa-ake  langsung rasa kamardikan.

Salah siji werga, Ita Rahman kandha, sajroning pangeling-eling lan ngisi kamardikan, werga dituntut kanggo duwe kreasi lan nganggo sumber daya kang ana.

“Kangge nggawe rena-rena pitulasan, cukup nggawe kreasi saka bahan kang gampang diolehi. Salah sijine yaiku sampah plastik saka botol omben. Asile uga  dipestek-ake saka pola kang arep digawe”, tutur-e, Kamis (16/8/2018).

Nyiap-ke iki suwene 3 dina, lan kawit ngleboni Agustus, sarwa abang putih saka sampah plastik wis katon nggias kampung.

Supaya luwih menehi semangat werga, pihak Kecamatan Malangke Barat, menehi apresiasi lan motivasi marang para werga.

Salah sijine kanthi masang asil kreasi dheweke ing ngarep kantor kecamatan dadi sarana mbangun ubungan emosional antar werga lan tetep njaga karesikan sacedhake.

“Perayaan ambal warsa Kamardikan RI kaping-73 ing Malangke Barat pancen katon rame lan endah, rakyat duwe ide nganggo rena-rena sampah plastik dadi pernak-pernik kamardikan”, kandhane Sulpiadi, Camat Malangke Barat.

Sulpiadi nerang-ake, kanggo werga, kegiatan iki yaiku sawijining kreasi lan inovasi uga upaya werga sajroning nresnani  lingkungan-e.

“Iki yaiku wujud trisnane  werga tumrap lingkungan-e kanthi nglumpuk-ake  sampah plastik kang ora mung  diguang sia-sia, nanging bisa dadi sawijing kang duwe biji seni”, pungkas-e.

DB

Related posts

Leave a Comment