Nggawe Dokumen Palsu ing Kediri, Kebongkar Polda Jatim

Dokumen Palsu detak berita

Dokumen Palsu detak berita

Nggawe Dokumen Palsu ing Kediri, Kebongkar Polda Jatim

SURABAYA, Detak Berita – Agung Wiyono urusan ukum lan ditahan maneh. Wong lanang 37 taun saka Plosokidul, Plosoklaten, Kabupaten Kediri, kang lagi metu saka kunjara ing 2016, tumindak kriminal maneh, yaiku nggawe dokumen palsu.

Agung mbuka jasa nggawe KTP, Kartu Keluaraga (KK), SIM, STNK, Ijazah, akte kelairan lan surat pegat palsu. Praktek nggawe dokumen palsu iki wis dilakoni Agung suwene sak taun pungkasan iki.

“Nggawe dokumen palsu kawit 2017 kepungkur. Langgan-e ora mung hanya warga  Kediri. Ana saka Nganjuk, Jombang lan Surabaya”, Agung ngakoni nalika ana ing Unit Jatanras Ditreskrimum Polda Jatim, Kamis (9/8/2018).

GoTravelKita.com

Agung crita, sajroning sewulan dheweke bisa ngelayani 150 nggawe KTP, SIM, STNK, KK utawa dokumen identitas palsu. Kanggo biaya nggawe dokumen palsu, Agung matok tarif rata-rata Rp 500 ewu kanggo KTP, KK lan dokumen liyane. Yen kang mesen pengin sak paket (KTP, KK, lan akte kelairan), biayane Rp 1,5 yuta.

Sajroning nglakok-ake aksine, Agung mung modal 1 komputer, printer, scaner,kertas, tinta lan kartu tipak KTP, SIM lan STNK. “Wiwitane sinau dhewe, nanging banjur sinau bareng kanca nalika ana ing Lapas Madiun,” jare Agung.

Kanggo malso-ake KTP, SIM lan STNK, Agung ngguna-ake barang tipak. KTP, SIM lan STNK kang wis ora dinggo sabanjure, data identitas kang duweni dibusek lan diganti karo data uwong kang mesen anyar. “Yen ana uwong mati, KTP utawa SIM dak jaluk. Yen ana uwong pesen, kari diisi data anyar,” kandhane Agung.

Aksi Agung iki kebongkar, sawise ana  laporan kang mlebu menyang Ditreskrimum Polda Jatim. Para kang duweni sewan mobil lapor akehe kang nyewa mobil kang nggawe KTP utawa SIM palsu ing Kediri.

Sawise dilakok-ake panyelidikan, Subdit 3 Jatanras Ditresktrimum Polda Jatim nangkep sangkan Agung ing omahe ing Kediri.

“Kita nangkep sangkan ing omahe ing desa Plosokidul Kediri. Aksi-ne  dilakok-ake  dhewe”, kandhane Kanit 3 Ranmor Subdit 3 Jatanras Ditreskrimum Polda Jatim, Kompol Supriyono.

Miturut Supriyono, sangkan Agung iki residivis kasus penggelapan mobil lan metu saka kunjara ing 2016 .

“Sangkan nggunak-ake medsos kanggo nawa-ake jasane. Komunikasi nganggo WhatsApp. Yen dokumen wis dadi, kari foto lan dikirim marang kang mesen”, kandhane Supriyono.

DB

Related posts

Leave a Comment