Asil Jagung nganti Juli 2018 Nggayuh 19 Yuta Ton

jagung 2018

jagung 2018

JAKARTA, Detak Berita – Asosiasi Petani Jagung Indonesia (APJI) nyathet kasunyatan asil  jagung nganti Juli 2018 nggayuh 19 yuta ton saka kabeh sasaran 30 yuta ton.

Ketua APJI Sholahuddin kandha pihak-e yakin asil jagung nganti pungkasan taun bisa nggayuh sasaran. Jalaran dheweke nganggep  panen ing taun iki nyakup lemah kang amba.

“Sasaran kira-kira 30 yuta ton. Saiki wis meh nggayuh 18-19 yuta ton ing Juli. Telungwulan kaping 1 nggayuh 12,5 yuta ton. In syaa Allah kagayuh merga panen pungkasan taun saiki amba banget tandur-e,” kandhane dheweke ing Kementerian Pertanian, Jumat (3/8/2018).

Sabanjure, dheweke nerangke kasunyatan asil  jagung 19 yuta ton iku saka panen enemwulan kaping 1 gedhene 75%. Amerga, ing enemwulan iku ana panen gedhe kang nyurung asil nganti 45%.

Kanthi mengkono, dheweke pengin asil saka njero negeri tetep apik supaya rega pakan mangarep-e stabil. Merga jagung dadi 40% komponen saka pakan ternak.

Kementerian Pertanian uga nggandeng Gabungan Perusahaan Makanan Ternak (GPMT) kanggo nyerep asil jagung iku. Sak dawane Januari-Mei 2018, panyerepan jagung GPMT wis nggayuh 2,83 yuta ton utawa mundhak 32,8% tinimbang wektu kang pada taun kepungkur.

DB

Related posts

Leave a Comment