Barokah Usum Kaji, Bakul Pernik Kaji ing Kediri Banjir Pesenan

Haji Kediri detak berita

Haji Kediri detak berita

Barokah Usum Kaji, Bakul Pernik Kaji ing Kediri Banjir Pesenan

KEDIRI, Detak Berita — Bakul pernik kaji ing Kediri, Jawa Timur, oleh barokah ngadhepi tekane usum kaji.

Undhakan bakulan mundhak tikel-tikel senadyan ana sisih rega mundhak kang jalaran saka mundhak kurs dolar.

Maghfur, salah sijine bakul kalengkapan lan oleh-oleh kaji kandha, undhakan akehe wong tuku iku wiwit dirasak-ake nalika sak wulan pungkasan lan undhakan-e lumayan akeh.

“Ing dina biasa sedina paling mung 20 wong tuku kang teka, saiki luwih saka 100 wong tukun saben dinane”, kandhane kang duwe Toko Zaidan ing dalan Pamenang Kediri, Selasa (31/7/2018).

GoTravelKita.com

Pernik kaji kang diuber  wong tuku yaiku kalengkapan ibadah kaya klambi ihram utawa lembaran kain putih kang dianggo nalika lunga kaji lan sajadah lan tasbih-e.

Sakliyane iku uga arupa kabutuhan oleh-oleh kaji sajroning wujud panganan lan barang. Werna oleh-oleh iki bisa rena-rena wujud-e wiwit saka kurma, banyu zam-zam, nganti cet kuku alami.

Undhakan suwene sak wulan iki, kandhane Maghfur, gandheng karo wiwitan mlebune mangkat-e jamaah kaji saka Kediri kang mangkat ing wiwitan Agustus mengko.

Undhakan dodolan taun iki, kandhane dheweke, luwih dhuwur tinimbang pangadolan taun sadurunge. Kamangka, miturute, meh kabeh rega barang ngalami undhakan, utamane ing barang kang bahan-e kain jalaran imbas undhakan dolar.

“Iki uga wis diwenehi weruh distributor yen regane arep mundhak maneh”, kandhane.

Akeh calon jemaah kaji kang gumantung kabutuhan kaji saka para bakul iku. Apamaneh, akehe bakul kang usahane pernik kaji iki uga ora sepira akeh.

Oleh-oleh kaji iku sakliyane didol kanthi eceran, ana uga kanthi model paket. Kanggo paket dipathok wiwit Rp 17.000 nganti Rp 25.000. Bedane rega gumanteng akehe rename isi lan mutune.

Oleh-oleh kaji iku suwene iki wis dadi kabiasaan ing rakyat. Oleh-oleh iki adumke karo saben jemaah kaji kang mulih saka tanah suci marang tamu kang teka.

Rubiati (63), salah sijine calon jemaah kaji saka Gampengrejo, ngaku nyedia-ake paket oleh-oleh nganti 500 paket kanggo para tamune.

“Isine rena-rena. Ana uga sarung”, kandhane Rubiati kang arep mangkat kaji bareng bojone, Darmanto.

Kanggo diweruhi, calon jemaah kaji saka Kabupaten Kediri arep mangkat menyang Tanah Suci ing 4 Agustus mengko. Dheweke kabeh ana sajroning kloter 45,55,56.

DB

Related posts

Leave a Comment