Dalan Pilihan Purworejo-Wonosobo Ujug-ujug Ambles lan Bolong

purworejo - wonosobo

purworejo - wonosobo

PURWOREJO, Detak Berita – Dalan pilihan kang ngubungke Kabupaten Purworejo-Wonosobo, Jawa Tengah ujug-ujug ambrol. Bolong mangap ndadek-ake separo dalan ora bisa dilewati.

Dalan propinsi kang ngubungke Kabupaten Purworejo – Wonosobo pas-e ing desa Plipiran Kecamatan Bruno iki ujug-ujug ambles ing Rabu (14/3/2018) awan. Ambles-e separo dalan nggawe bolong kang garis tengah-e kira-kira 1,5 meter kanthi jerune kang durung diweruhi. Ora ana kurban sajroning kedadean iki.

“Wiwitane kira-kira jam 07.00 wib warga kana ndeleng ana mrapak kang bentuk-e bunder ing panggonan iku, lan warga duwe akal menehi tanda rambu kanthi nganggo kayu lan wit supaya panganggo dalan ati-ati lan ora ngliwati bagiyan kang mrapak,” kandhane  Kapolsek Bruno, AKP Mahmoyo, Rabu (14/3/2018).

Nanging ing awan-e, prapakan iku ujug-ujug ambrol dikira-kira merga anane goyangan saka  kendaraan gedhe kang liwat senajan ing sisih dalan kang liya. Ambrol-e  separo dalan iku dikira-kira merga ana gorong-gorong ing ngisor dalan.

“Kira-kira merga anane gorong-gorong ing ngisor dalan nganti ambrol,” banjure.

Warga sacedhake kanga rep liwat dalan iku diimbau supaya ati-ati lan kanggo njaga keamanan sauntara disaran-ake  supaya  liwati dalan lemah ing sisih-e  dalan. Pihak polsek uga wis koordinasi karo pihak kang gandheng kanggo gage nangani bab iku.

“Kanggo sauntara polsek wis nugaske anggota kanggo jaga ing sacedhake bolongan supaya ora membebaya-ake panganggo dalan. Warga kang ngliwati dalan iki disaranke sauntara liwat dalan lemah disik  ing seberang dalan supaya aman,” mungkasi.

DB

Related posts

Leave a Comment