Koran Bernas Yogya Pamit ‘Pensiun’

Koran Bernas Jogja detak berita

Koran Bernas Jogja detak berita

YOGYAKARTA, Detak Berita – Siji maneh koran cetak ambruk alias tutup. Wiwit dina Kemis, 1 Maret 2018 Koran Bernas kang metu ing Yogyakarta sah kandha tutup.

Dina iki, Rabu (28/2/2018) koran edisi pungkasan Koran Bernas kang duwe kantor redaksi ing daerah Ringroad Utara, Sleman.

Koran Bernas salah siji koran paling tuwa ing Yogyakarta. Umure wis 72 taun. Koran Bernas kang dhisike duwe jeneng Harian Nasional madeg 15 November 1946.

Koran Bernas iki wis 72 taun ana ngelayani kang maca cetak ing daerah Yogyakarta lan sacedhake. Tanggal 28 Februari 2018 edisi pungkasan Bernas. Manajemen ngumumke wiwit 1 Maret koran Bernas mandheg metu.

Pengumuman ora metune koran iki wis sumebar ing werna-werna media sosial dina iki.

“Kanthi abot banget kita mutuske kanggo mandheg metu wiwit keitung 1 Maret 2018. Bab iki kita lakok-ake merga ing sisih biaya produksi terus mundhak, sauntara ing sisih liya akehe kang maca lan oleh-e iklan tetep malah cenderung mudhun”, kandhane Direktur Utama PT Media Bernas Jogja, Putu Putrayasa kang ngetok-ake Koran Bernas marang para keryawan PT Media Bernas Jogja.

Koran iki bisa dikandha-ke koran petang jaman, yaiku jaman perjuangan utawa revolusi fisik merga madeg taun 1946 nalika Yogyakarta dadi ibu kota Republik Indonesia, jaman Orde Lama, Orde Baru, nganti Reformasi taun 1998, nganti saiki.

Salah siji tipak wartawan Bernas, Ahmad Suroso kandha ing wall facebooknya. Dheweke tau melu digedhek-ake Bernas suwene 19 taun (Maret 1984-Maret 2003).

“Aku melu sedih. Koran kang tau merger karo Kelompok Kompas Gramedia wiwit 1990 nganti 2005 iku wis nglairke wartawan-wartawan andelan kang saiki wis dadi pimpinan ing werna-werna media platform cetak, online, utawa televisi, lan radio”, kandhane.

DB

Related posts

Leave a Comment