37 TKI Ditahan Imigrasi Malaysia wiwit 15 Januari 2018

tki malaysia

tki malaysia

PURWOREJO, Detak Berita – Akehe 37 TKW saka Kabupaten Purworejo, Propinsi Jawa Tengah, ditahan karo Imigrasi Malaka, Malaysia, kanthi sebab kang durung diweruhi.

Konsulat Jendral Republik Indonesia (KJRI) Johor Bahru Haris Nugroho nalika dikonfirmasi saka Kuala Lumpur, Jumat (9/2/2018) esuk, mbenerke anane panahanan iku, nanging jumlah-e isih diverifikasi.

“Kita wis koordinasi karo Kuala Lumpur merga ‘job order’ digawe ing KBRI Kuala Lumpur, dudu KJRI Johor Bahru, nanging panggonan kerja ing daerah kerja Johor Bahru”, kandhane.

Dheweke kandha pihak-e uga wis koordinasi karo koordinator Fungsi Konsuler KBRI Kuala Lumpur.

“Wingi dheweke karo Atnaker Kuala Lumpur wis teka menyang Depot Imigrasi Malaka, nanging mung oleh ketemu karo wong telu wae”, kandhane.

Satgas KJRI Johor Bahru, kandhane dheweke, wis ngajok-ake maneh permohonan nekani Depot Imigrasi Malaka, minggu ngarep kanggo nggenteni rencana patemon wulan kepungkur.

Sadurunge, Kepala Dinas Perindustrian lan Tenaga Kerja Kabupaten Purworejo Drs Sutrisno MSi, mbenerke anane panahanan TKW saka Purworejo iku kang nyambut gawe ing pabrik Dominant Semiconductor ing Malaka.

“Informasi kang kita terima, para TKW iku ditahan wiwit 15 Januari 2018 kepungkur”, kandhane Sutrisno.

TKW kang saka 14 kecamatan iku dimangkatke PT Dian Yoga Perdana liwat kantor perwakilan-e ing Kecamatan Bayan, Purworejo.

“Dheweke mangkat nalika 2015 lan 2016. Kita oleh kabar saka perusahaan, banjur neruske kanthi  ngundang wakil kaluarga, lurah lan PT Dian”, kandhane.

Sutrisno nambahke patemon ngasilke rekomendasi kanggo mangkatke wakil menyang Malaysia kanggo ndeleng kahanan buruh kang ditahan, difasilitasi perusahaan.

“Kawitane pemerintah arep ngirim telu wakil dinas, camat lan anggota DPRD. Nanging merga anane birokrasi ijin lan potensi nglanggar gratifikasi, rencana iku diwurungke”, kandhane.

Perusahaan, kandhane, tetep mangkatke sawetara wakil kaluarga menyang Malaysia.

Camat Grabag, Ahmad Jainudin kandha, akehe 15 buruh migran saka kecamatan iku melu ditahan.

DB

Related posts

Leave a Comment