Sadurunge Maret, Putusan Biaya Haji Rampung

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JAKARTA, Detak Berita — Kementerian Agama (Kemenag) nargetke putusan gandheng undhakan biaya haji taun 2018 rampung sadurunge Maret taun iki.

Pemerintah isih terus rapat kerja karo anggota komisi VIII Dewan Perwakilan Rakyat (DPR).

Direktur Jenderal Penyelenggaraan Haji lan Umrah (PHU) Kemenag Nizar Ali kandha, DPR isih pingin biaya haji taun iki padha kaya taun 2017, yaiku Rp 34,8 yuta.

Yen pemerintah ngusulke undhakan gedhene Rp 900.000 dadi Rp 35,7 juta.

Nanging, undhakan biaya haji iki uga arep dibarengi karo undhakan layanan marang jemaah. Umpamane wae, menehi maem kang wiwitan mung kaping 25 dadi kaping 50.

“Sak adoh iki ana titik temu, layanan oleh ditambah kandhane nanging kepiye carane biaya haji tetep”, kandhane Nizar, Jum’at (2/2/2018).

Nizar kandha panyudan biaya saka panambahan layanan iku bisa dilakok-ake merga menehi maem kira-kira ora bisa nganti kaping 50. Amerga, ana sawetara dina ing kendaraan  ora bisa ngeter-ke katering kanggo jemaah.

Nizar nerus-ake, undhakan biaya haji taun 2018 iki salah sijine amerga pemerintah Arab Saudi nglakok-ake  Pajak Pertambahan Nilai (PPN) gedhene limang persen tumrap kabeh barang lan jasa.

DB

Related posts

Leave a Comment