Njaluk Digawe-ake Dalan Tembusan, Warga Blokir Pantura Tongas-Surabaya

tongas sby

tongas sby

PROBOLINGGO, Detak Berita – Atusan warga demo ing ngarepe kantor Waskita ing Probolinggo. Kantor kang ana ing wates-e desa Curah Tulis lan desa Tambak Rejo, Kecamatan Tongas, diblokir warga. Ndadek-ake, rong arah saka  Surabaya menyang Pantura Tongas Probolinggo macet nganti 4 Km.

Aksi kang akeh-e ibu-ibu iki njaluk pihak Waskita ngolehi panjaluk-e mbangun dalan lorong utawa tembusan menyang daerah sawah lan nggampang-ke golek suket. Merga dalan iku misahke daerah sawah tani ing daerah iku.

“Kita kabeh njaluk Waskita gage nggawe-ake  lorong ngisor  tol ing panggonan dusun Klampok”, kandhane Susilowati nalika ing panggonan, Jum’at (12/1/2018).

Nate kedadean ngotot-ngototan warga lan polisi. Amerga warga nolak bubar sadurunge tuntutan-e dikabulkan.

“Pungkasan  kita bubarke demo iku, merga aksi tutup dalan Pantura Tongas-Surabaya akeh ndadek-ke susah-e kanggo kang nganggo dalan”, kandhane Wakapolres Probolinggo Kota Kompol Djumadi.

Pungkasane aksi kang suwene 1,5 jam iki dibubarke lan warga balik kanthi tertib.

DB

Related posts

Leave a Comment