Limang Desa ing Banyuwangi Diterak Banjir, Loro Treteg Kintir

banyuwangi banjir

banyuwangi banjir

BANYUWANGI, Detak Berita – Atusan omah warga ing Kecamatan Pesanggaran, kerendhem banjir jalaran amber-e kali. Sawetara warga kudu dievakuasi saka omah-e  merga dhuwur-e banyu mlebu menyang omah-omah nganti 30 cm nganti 1 meter wiwit Rabu (10/1/2018) bengi.

Data saka Pos Sadar Bencana Badan Penanggulangan Bencana Daerah (BPBD) Banyuwangi, ana limang desa kang kena banjir. Antara liya, desa Pesanggaran, Sumberagung, Sumbermulyo, Kandangan lan Sarongan Kecamatan Pesanggaran.

Udan ing daerah iku wiwit jam 17.00 WIB nganti jam 23.00 WIB. Ndadek-ake, dhuwur-e banyu mundhak terus lan atusan omah warga kerendhem banyu. Warga kang manggon omah iku  kudu lunga menyang panggonan aman.

“Diumum-ake yen wiwit wingi sore, ing sacedhake Pancer udan deres ndadek-ake ing daerah Kampung Babatan banjir gedhe. Treteg 2 wis kintir kegawa banjir, treteg siji ing sisih kidul omah kang kintir pirang ndina kepungkur lan siji treteg cor menyang Pantai Wedi Ireng uga kintir,” kata Kapolsek Pesanggaran AKP Hery Purnomo, Kamis (11/1/2018).

Sauntara Kabid Kedaruratan lan Logistik BPBD Banyuwangi, Eka Muharam mrentah-ake supaya gage mudhun-ake  tim reaksi cepat (TRC). Petugas uga dijaluk gage nglakok-ake  assesment  gandheng banjir iku.

“Kita wis melu-ake anggota TRC supaya nyiap-ake  peralatan kang dibutuhke kanggo nglakok-ake pananganan, perahu, nyedhot air, pelampung,lan liya-liyane,” kandhane Eka Muharram.

Siji omah warga ing cedhak karo Pantai Mustika rubuh. Omah duweke Atim (54) ing Dusun Pancer, Desa Sumberagung, Kecamatan Pesanggaran, iku rubuh jalaran udan dibarengi  angin gedhe.

Senajan mengkono, banjir wis asat nanging  ninggalke dampak kanggo warga. Ing antarane, ora anane bahan panganan lan ombenan kanggo dheweke.

Saiki, dapur umum saka Tim Tagana, Dinas Sosial Banyuwangi wis teka kanggo menehi bantuan. Salah sijine menehi bantuan kanggo nyedia-ake panganan marang warga.

DB

Related posts

Leave a Comment