Eling, Sepeda Motor Mlebu Kutha Surabaya Wajib Mlebu Frontage Road

frontage road Sby

frontage road Sby

SURABAYA, Detak Berita – Polisi nglakok-ake  pembagian  kanggo R2 utawa sepeda motor ing dalan mlebu kutha Surabaya. Sepeda motor saka Bundaran Waru mlebu menyang kutha Surabaya, langsung dilebok-ake dalan frontage road.

Bab iki dilakok-ake kanggo ngudari padhet-e ing dalan Ahmad Yani nalika jam mangkat kerja.

“R2 kang mlebu kutha, kita lebok-ake kabeh menyang dalan  frontage road merga iki dadi  dalan alon. Kanggo mobil tetep ing dalan utama utawa protokol. Mobil tetep oleh mlebu menyang dalan alon”, kandhane Kasatlantas Polrestabes Surabaya AKBP Eva Guna Pan Pandia ing selane ngatur lalin ing Bunderan Waru, Rabu (10/1/2018).

Nganti saiki, dheweke nerangke, pihak-e  terus nglakok-ake sosialisasi lan evaluasi tumrap aturan anyar kendaraan roda loro iki.

“Wiwitan Januari, kita terus evaluasi sadurunge nglakok-ake. Artine yen R2 mengko mlebu menyang dalan protokol kita tilang”, kandhane.

Pandia ngaku suwene sosialisasi lan evaluasi, pihake uga koordinasi karo Dinas Perhubungan (Dishub) kutha Surabaya. Iki gandheng masang-e rambu-rambu anyar kang dipasang.

Sawetara pangendhara R2 saka Bunderan Waru mlebu kutha Surabaya, akeh kang wis mahami aturan anyar.

Senajan sawetara kendaraan isih ana kang nekat mlebu dalan protokol. Nanging, petugas ngarahke mlebu maneh menyang  dalan frontage road.

“Asil evaluasi sauntara, kita nglakok-ake ora oleh muter balik kanggo sepeda motor saka arah kutha. Kita arahke muter balik liwat  Bunderan Waru, nganti mengko mlebu kutha liwat frontage road“, kandhane tipak Kasubdit Kamsel Ditlantas Polda Jatim iki.

Sauntara Kabid Lalu Lintas Dishub Surabaya Robben Rico ngaku pihak-e isih koordinasi karo Satlantas Polrestabes Surabaya gandheng masang-e rambu kanggo aturan anyar iku.

“Sak adoh iki  kasil nyuda padhet-e  dalan Ahmad Yani, ora ana kendaraan numpuk. Kanggo rambu isih koordinasi karo kepolisian (satlantas)”, kandhane Robben nalika dikonfirmasi dhewe.

DB

Related posts

Leave a Comment