Partai Berkarya lan Partai Garuda ora lulus Verifikasi Faktual KPU

kpu-indonesia

kpu-indonesia

JAKARTA, Detak Berita – Partai Berkarya lan Partai Gerakan Perubahan Indonesia (Garuda) ora lulus verifikasi Komisi Pemilihan Umum (KPU). Kapesten iku sawise KPU mriksa administrasi kang wis apik tumrap  dokumen saka 14 partai politik kang arep melu Pemilu 2019.

Sauntara 12 parpol kang lulus menyang verifikasi faktual yaiku Partai Amanat Nasional (PAN), Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDIP), Partai Demokrat, Partai Gerakan Indonesia Raya (Gerindra), Partai Golongan Karya (Partai Golkar), Partai Hati Nurani Rakyat (Hanura). Kemudian Partai Keadilan Sejahtera (PKS), Partai Kebangkitan Bangsa (PKB), Partai Nasdem (NasDem), Partai Persatuan Pembangunan (PPP), Partai Persatuan Indonesia (Perindo), lan Partai Solidaritas Indonesia (PSI).

Miturut Komisioner KPU RI Hasyim Asy’ari, kaloro parpol kang ora bisa neruske menyang verifikasi faktual merga pangebakan  sarat dokumen daftar anggota-ne kang ora  ngebaki wates paling sithik, yaiku 1000 utawa 1/1000  saka  akehe penduduk.

“KPU kabupaten/kutha mriksa, analisis kaloro-lorone,  internal utawa eksternal, lan dilakok-ake  faktual jeneng-jeneng kang metu loro-lorone iku, banjur dijupuk kasimpulan endi kang ngebaki sarat lan endi  kang durung ngebaki sarat. KPU menehi wektu 14 dina kanggo ndandani, asil-e diteliti maneh, lan asil-e dilaporke menyang  pusat,” kandhane Komisioner KPU Hasyim Asy’ari nalika nyampe-ake asil pamriksan administrasi kang wis apik  tumrap  dokumen saka 14 partai politik (parpol) kang arep melu Pemilu 2019, ing ruang sidang utama tingkat 2 KPU RI, kaya disalin saka situs KPU, Jumat (15/12/2017).

Miturut Hasyim, 9 parpol asil putusan Bawaslu diwenehi  kasempetan pungkasan kanggo ngapiki dina iki. Sabanjure  KPU arep mriksa suwene 10 dina. Asil pamriksan iku arep dikandha-ake ing  tanggal 23 Desember 2017.

Sanga partai iku yaiku Partai Idaman, PKPI, PBB, Partai Bhinneka Indonesia, Partai Pengusaha lan Pekerja Indonesia, Partai Republik, Partai Rakyat, Partai Swara Rakyat Indonesia, uga Partai Indonesia Kerja.

DB

 

Related posts

Leave a Comment