AM Fatwa Seda

am fatwa

am fatwa

JAKARTA, Detak Berita – Andi Mappetahang Fatwa utawa AM Fatwa, anggota Dewan Perwakilan Daerah saka Provinsi DKI Jakarta seda nalika jam 06.25 ing Rumah Sakit MMC, Jakarta Selatan. AM Fatwa seda ing yuswa 78 taun.

“Innalillahi wa inna ilahi rojiun. Wis seda bapak AM Fatwa jam 6.25 esuk ing rumah sakit MMC. Nyuwun pangapura lan mugi bapak pinaringan  panggonan kang apik ing sisih Allah SWT”, kandhane putri AM Fatwa, Dian Islamiati Fatwa, Kamis (14/12/2017).

AM Fatwa nate njabat sawetara  jabatan struktural lan semi official ing Pemda DKI Jakarta lan Staff Khusus Gubernur Ali Sadikin ing bidang politik lan agama.

Deklarator kang uga ketua DPP PAN periode 1998-2005 iki nate njabat Wakil ketua DPR RI (1999-2004), Wakil Ketua MPR RI (2004-2009), Anggota DPD RI/MPR RI (2009-2014).

Saiki dheweke njabat dadi wakil ketua MPP PAN (2005-sekarang) lan Ketua Badan Kehormatan DPD RI (2012-2014).

Nalika  tanggal 14 Agustus 2008 dheweke diparingi tanda kehormatan Bintang Mahaputera Adipradana ing Istana Negara.

Nalika tanggal 29 Januari 2009 dheweke oleh Award Pejuang Anti Kezaliman saka Pemerintah Republik Islam Iran kang disampe-ake karo Presiden Mahmoud Ahmadinejad ing Teheran bareng sawetara tokoh pejuang demokrasi lan kamardikan saka sanga negara.

DB

Related posts

Leave a Comment