AP I pingin Warga gage Ngosong-ake Lemah kang Kena Bandara Kulon Progo

bandara-kulonprogo

bandara-kulonprogo

KULON PROGO, Detak Berita – PT Angkasa Pura I ngirim-ake surat peringatan (SP) katelu tumrap warga ing Temon, Kabupaten Kulon Progo supaya ngosong-ake lemah gawe mbangun bandara New Yogyakarta International Airport. Dijaluk warga gage ngosong-ake lemah iku paling telat 24 November.

“Kita kabeh wis ngirim-ake SP ka-3 wiwit 20 November bareng karo ngregani maneh aset sak bagian warga kang kena lan mbayar ganti rugi tanduran kanggo kang nggarap Paku Alam Ground (PAG)”, kandhane Project Secretary Pembangunan NYIA PT AP I Didik Tjatur ing Kulon Progo, Sabtu (25/11/2017).

Dheweke kandha yen SP iku diweneh-ake langsung marang warga kang wis nglakoni ngecul-ake hak tumrap lemah-e utawa warga kang ganti rugi lemah-e dititip-ake (konsinyasi) menyang Pengadilan Negeri (PN) Wates.

“Kita kabeh ora arep nggusur peksa warga”, kandhane.

Nganti tengah November 2017, dheweke kandha, ana 96 bidang tanah kang durung kedaftar kanggo konsinyasi. Iku uga nyakup bidang-bidang kang durung dilengkapi peta blok dadi ora bisa gage dikonsinyasi-ake.

Sakliyane iku, ana 32 bidang lemah warga kang arep pihak-e bayar langsung mengko. AP I pingin pungkasan November iki kabeh bisa kedaftar.

Akehe bidang lemah kedaftar kanggo konsinyasi ing PN Wates, 299 bidang kanthi amba kabeh 195,3 hektar.

Akehe iku saka lemah Paku Alam Ground (PAG) 4 bidang ambane 160,2 hektar lan lemah warga akehe 295 bidang (35 hektar).

Akehe 159 bidang lemah ing antarane wis nglakoni sidang panetepan, banjur mutus hubungan hukum.

Diakoni ana sawetara warga kang bidang lemah-e dikonsinyasi nolak nrima surat peringatan iku. Senajan mengkono, pihak-e ora perlu ngelu lan nitipke surat iku marang pemerintah desa supaya disampe-ake marang warga kang gandeng bab iku.

“Konsinyasi dieloni pangeculan hak (pangeculan hubungan hukum) iku miturut-e nduweni katetepan hukum cocok karo aturan perundang-undangan. Kita kabeh pingin warga bisa matuhi kanthi gage ngosongke lemah”, kandhane.

DB

Related posts

Leave a Comment