Diterak Udan Angin, 83 Omah ing Kabupaten Bandung Rusak

hujan badai

hujan badai

JAKARTA, Detak Berita – Puluhan omah rusak ing Kabupaten Bandung sawise diteak udan deres lan angin gedhe. Sakliyane, akeh wit kang ambruk ing kedadean iku.

Udan deres wiwit Sabtu (21/10/2017) sore. Kepala Harian BPBD Kabupaten Bandung Tata Irawan kandha kedadean iku  ing 5 desa kang ana ing Kecamatan Cimaung, Kabupaten Bandung.

“Saka asil ngumpulke data sauntara saithike 83 omah ngalami rusake. 80 rusak entheng lan 3 rusak banget,” kandhane Tata, Minggu (22/10/2017).

Limang desa iku antara liya Desa Cipinang, Desa Malasari, Desa Campakamulya, Desa Pasirhuni lan Desa Cimaung. Tata kandha omah kang rusak iku jalaran ketiban wit ambruk.

BACA JUGA Rapat Senat Terbuka 2017, UWP Masuk Peringkat 51 Perguruan Tinggi Se-Indonesia

Iki data kang disampe-ake :

1. Wit ambruk ing Kecamatan Cimaung pas-e ing Kampung Batu Reok 01/05, Kampung Hegar Manah RW 01, Kampung Pangkalan RW 12, Kampung Cipinang RW 08 dan 10, Desa Cipinang ndadek-ake 16 omah rusak entheng lan 1 rusak entheng.

2. Wit ambruk ing Kampung Cigadog 04/04, Kampung Babakan Cianjur RT 01, 02 lan 05 RW 03, Desa Malasari ndadek-ake 19 omah rusak entheng.

3. Wit ambruk ing Cempaka Mulya ndadek-ake 30 omah rusak entheng.

4. Wit ambruk ing Desa Pasirhuni nibani 3 omah.

5. Wit ambruk ing Desa Cimaung nibani 11 omah rusak entheng an 2 rusak banget.

6. Wit ambruk nutup sakbagian dalan Cirengig, Desa Tanjung Sari, Kecamatan Cangkuang.

7. Wit jambu lan wit cengkeh ambruk ing Kampung Kolelegan RW 09, Desa Pasir Mulya, Kecamatan Banjaran, ndadek-ake 1 omah rusak entheng lan sak gerumbulan pring ambruk nibani sakbagian pawon omah duwek-e warga ing Kampung Gembor 01/18, Desa Banjaran Wetan, Kecamatan Banjaran.

BACA JUGA Tujuh Mobil Pengawal Anies Ditilang Saat Maksa Terobos Sistem Satu Arah Puncak

Sakliyane iku, Tata uga kandha papan reklame ambruk ing Kampung Lengkong, Kecamatan Bojong Soang pas-e ana ing Jalan Buah Batu-Dayeuh Kolot ing Gerbang Telkom University.

“Billboard kang ambruk iku nutupi Jalan Buahbatu-Dayeuhkolot,” kandhane Tata.

“Ora ana kurban jiwa ing kedadean iku,” Tata nambahke.

DB

 

Related posts

Leave a Comment