Kapolri, Mendes lan Mendagri Teken MoU bab Pengawasan Dana Desa

kapolri-mendes-dan-mendagri-teken-mou-terkait-pengawasan-dana-desa

kapolri-mendes-dan-mendagri-teken-mou-terkait-pengawasan-dana-desa

JAKARTA, Detak Berita – Kapolri Jenderal Tito Karnavian nglako-ake kerja bareng bab panyegahan, pangawasan lan nyekel dana desa. Nota kesepahaman MoU iku dilako-ake bareng Menteri Desa Pembangunan Daerah Tertinggal lan Transmigrasi, Eko Putro Sandjojo.

Sakliyane Eko, nota kesepahaman iku uga ditekani Menteri Dalam Negeri, Tjahjo Kumolo lan uga sawetara Pejabat Tinggi Polri liyane kayata Kadiv Humas Mabes Polri Irjen Pol Setyo Wasisto, Kepala Koordinasi Brimob Irjen Pol Murad Ismail lan pejabat liyane.

Panekenan MoU iku uga disekseni karo kabeh Polda ing Indonesia liwat video conference kang diwiwiti Jumat (20/10/2017) esuk kira-kira jam 07.30 WIB.

MoU duweni tujuan dadi pedoman kanggo pihak kang gandheng supaya nglako-ake panyegahan, pangawasan, lan pangawasan masalah dana desa kang efektif, efisien lan akuntabel.

BACA JUGA Puncak Hari Jadi Bojonegoro ke-340 Dimeriahkan Grebeg Berkah Jonegaran

Nota kesepahaman iki kang kapisan yaiku  mbina lan panguatan kapasitas aparatur pemerintah daerah, desa lan rakyat sajroning pangolahan dana desa.

Kaloro, manteb-ake lan sosialisasi peraturan gandheng pangolahan dana desa.

Katelu, panguatan, pangawasan, pangolahan dana desa.

Kapapat, panyedian pitulungan pangamanan sajroning pangolahan dana desa.

Kalima, panyadian nyekel masalah lan pangadegan ukum tumrap pangolahan dana desa lan peraturan data utawa informasi dana desa.

BACA JUGA Simak Revisi Peraturan Menteri Perhubungan Yang Memgatur Taksi Online

Upaya kabeh biaya kang metu kena karo  palaksanan nota kesepahaman iki dipikul marang anggaran para pihak kanthi  proporsional cocok aturan perundang-undangan. Nota kesepahaman iki mlaku kanggo rong taun lan wiwit mlaku kanthi efektif wiwit diteken.

Nota kesepahaman iki bisa didawa-ake kang cocok karo kebutuhan saka para pihak lan luwih dhisik dikoordinasi-ake paling telat telung wulan sadurunge entek wektu mlaku-ne.

Kaya dimaksud ing ayat (1) sajroning MoU, bisa dipungkasi sadurunge entek wektu mlaku-ne, kanthi  kapesten pihak kang dimaksud nota kesepahaman.

Nota kesepahaman iki wajib menehi weruh maksud iku kanthi ditulis marang  pihak liyane. Sajrining nota kesepahaman iki, Menteri Desa Pembangunan Daerah Tertinggal lan Transmigrasi, Eko Putro Sandjojo dadi pihak kapisan.

Menteri Dalam Negeri Tjahjo Kumolo dadi pihak kaloro dan Kapolri Jenderal Tito Karnavian dadi pihak katelu. Nota kesepahaman iku nganti saiki isih kedadean.

DB

Related posts

Leave a Comment