Pemutihan Pajak Kendaraan Dibuka Wiwit Minggu Ngarep

mobil-samsat-keliling

mobil-samsat-keliling

SURABAYA, Detak Berita  – Nate ora ana kapesten, program pemutihan pajak kendaraan karo Pemprop Jatim jebul dadi diana-ake ing pungkasan taun iki.

Jadwal pemutihan iki luwih keri saka  taun-taun sadurunge kang biasa dileksana-ake September nganti Oktober.

Miturut kabar kang ditrima, Senin (23/10/2017) yaiku wektu dibuka layanan kang paling dienteni uwong-uwong  kang nunggak pajak kendaraan bermotor (PKB) ing Jatim iki.

BACA JUGA Tiga Korban Longsor Jember Berhasil Di Evakuasi

Kepala Dinas Pendapatan Propinsi Jatim Bobby Soemarsiono nalika dikonfirmasi mbenerke rencana pemutihan iku.

“Mung kangggo mbayar pajak pokok. Tetep pajak utama kudu  dibayar. Sabtu (21/10/2017) arep kita kandha-ake surat sah-e,” kandhane Bobby, Kamis (12/10/2017).

Miturut Bobby, kang digratis-ake yaiku denda pajak suwenen wajib pajak nunggak pajak kendaraan. Yen nunggak pajak telung taun, kaping telu  pajak pokok iku kudu dibayar.

BACA JUGA Banyak Santri Ingin Jadi Polisi, Ketua NU Serang Temui Kapolres

Sakliyane pemutihan  program ngilang-ake denda pajak kendaraan iku, uga dibarengi karo biaya balik nama (BBN) gratis. Kang tuku  kendaraan bekas bisa diganti dadi duweke dhewe. Layanan iku arep dibuka wiwit 23 Oktober 2017 nganti 28 Desember 2017.

Sadurunge pancen ora ana kapesten arep ana rencana pemutihan iku. Bobby sawetara wektu kepungkur isih njaluk arahan saka Gubernur Jatim Soekarwo. Sawetara Pakde Karwo njaluk kajian kabeh bareng DPRD Propinsi Jatim.

DB

Related posts

Leave a Comment