Ngadhepi Sri Sultan Dilantik, Warga Yogya Arep Nggelar Budaya Rakyat

gub DIY

gub DIY

YOGYAKARTA, Detak Berita – Dilantik-e Sri Sultan HB X lan Sri Paduka Pakualam X dadi Gubernur DIY lan wakil Gubernur DIY, rakyat melu seneng. Malah, dadi pandonga syukur, sawise Sri Sultan HB X lan Sri Paduka Pakualam X mbalik menyang Yogyakarta arep dianak-ke  acara kanthi tagline “Gelar Budaya Rakyat ” lan donga bareng antar agama.

“Aspirasi saka rakyat, kita wis ngerancang acara kang konsep-e budaya merga Yogyakarta kutha budaya. Tagline acarane Gelar Budaya Rakyat,” kandhane Widihasto Wasana Putra, Ketua Sekber Keistimewaan DIY, Selasa (10/10/2017).

BACA JUGA :

Ing acara Gelar Budaya Rakyat iki mengko, arep manggung-ake kesenian-kesenian saka Kabupaten/Kota ing DIY. Lokasine arep digelar ing rong panggonan yaiku ing Pagelaran Keraton lan Sewadanan Pura Pakualaman.

“Wujud kaya apa durung kita desain, nanging kang jelas Gelar Budaya Rakyat iki dadi ajang kanggo wadahi aspirasi kesenian saka kabeh kabupaten/kutha ing DIY,” kandhane.

Gandheng wektu paleksanan acara Gelar Budaya Rakyat, Hasto kandha isih arep diobrolke kanggo milih dina kang pas.

“Wektune durung, isih arep diobrolke maneh. Siji acara kang arep dileksana-ake sajroning wektu cedhak yaiku Donga Tasyakuran ing Masjid Gedhe Kagungan Dalem Kasultanan Ngayogyakarta,” kandhane.

Miturut dheweke, sakliyane loro acara iku, uga arep diana-ake donga antar agama dadi pandonga syukur tumrap dilantik-e Sri Sultan HB X lan Sri Paduka Pakualam X dadi Gubernur DIY lan wakil Gubernur DIY.

“Iki dadi pandonga syukur tumrap dilantik-e Sri Sultan HB X lan Sri Paduka Pakualam X,” kandhane.

DB

Related posts

Leave a Comment