PBNU Kandha 76 Ewu Madrasah Bisa Bubar Merga Sekolah Sedina Kebak

pbnu-sebut-76-ribu-madrasah-bisa-bubar-karena-full-day-school

pbnu-sebut-76-ribu-madrasah-bisa-bubar-karena-full-day-school

JAKARTA, Detak Berita – Ketua Tanfidziyah PBNU, Masyudi Shuhud ngakoni pegel karo sikap Kementerian Agama merga mung meneng nalika metu kebijakan  limang dina sekolah kanthi wektu wolung jam utawa full day school. Merga, kebijakan iku nguwatir-ake anane madrasah diniyah.

“Madrasah diniyah ana kang ngurusi yaiku Kementerian Agama. Nanging Kementerian Agama ana kemalingan ngene meneng wae. Iki kemalingan miturutku,” kandhane Masyudi ing Resto Warung Daun, Cikini, Jakarta, Sabtu (17/6/2017).

Pihak-e  teges nolak kebijakan iku. Saiki, kandhane Masyudi, ana kira-kira 76 ewu madrasah kanthi  7 yuta murid ing  Indonesia kang keancem bubar merga kebijakan iku.

“NU ndeleng iki bisa ngilang-ake  madrasah diniyah 76 ewu,” kandhane.

Kanggo diweruhi, Menteri Pendidikan lan Kebudayaan (Mendikbud) Muhadjir Effendy lagi nggodok Permendikbud dadi dasar kebijakan sekolah limang dina sajroning sepasar. Dadi  konsekuensi kebijakan iku, arep ana pengepresan  akehe dina lan suwene ing sekolah luwih dawa. Sekolah kang rata-rata mulih jam 14.00 awan, bisa dadi jam 16.00 sore.

DB

Related posts

Leave a Comment