Tol Surabaya-Kertosono Bisa Diliwati Nalika Mudik Riyaya

tol-surabaya-kertosono-bisa-dilalui-saat-mudik-lebaran

tol-surabaya-kertosono-bisa-dilalui-saat-mudik-lebaran

SURABAYA, Detak Berita – Gubernur Jawa Timur Soekarwo meste-ake dalan Tol Surabaya – Kertosono wis bisa diliwati tanggal 19 Juni. Dadi nalika mudik Riyaya dina Idul Fitri 2017 mengko, dalan tol kang dibangun wiwit  2007 kapungkur iki bisa dioperasi-ake.

Dalan tol iki saka rong bagian. Bagian sepisan Tol Surabaya-Mojokerto (Sumo). Tol kanthi dawa dalan kira-kira 36,27 Km iki diwiwiti saka Waru, Sidoarjo nganti Mojokerto.

Tol Sumo kebagi  limang seksi. Rincian-e  seksi 1A. Diwiwiti saka Waru-Sepanjang (2,3 Km). Banjur  seksi 1B kanthi dawa 4,3 Km (Sepanjang-Western Ring Road/WRR).

Sabanjur-e seksi 2 kang duweni dawa dalan kira-kira 5,1 Km (WRR-Driyorejo). Seksi 3 kanthi dawa 6,1 Km (Driyorejo-Krian), lan kang pungkasan seksi 4 dawane  18,47 Km (Krian-Mojokerto).

Bagian kaloro yaiku  dalan Tol Mojokerto-Jombang-Kertosono. Tol iki duweni dawane  40,5 Km, saka Bandar Kedungmulyo, Kabupaten Jombang nganti Kecamatan Jetis ing Kabupaten Mojokerto.

Mbangun tol iki dipara petang seksi. Seksi 1 dawane 14,7 Km, diwiwiti saka Bandar Kedungmulyo-Jombang. Banjur  seksi 2 kanthi dawa 19,9 Km (Jombang-Mojokerto Barat).  Seksi 3 dawane 3 Km (Mojokerto Barat-Mojokerto Utara). Seksi 4 dawane 0,9 Km, ngubungke Kertosono karo Bandar Kedungmulyo. Seksi 4 iki ana ing pucuk kulon tol, utawa ing daerah Kertosono kang arep dadi panyambung  Tol Solo-Kertosono.

Sauntara Gubernur Soekarwo nalika ndeleng dalan tol kang dikelola PT Marga Harjaya Infrastruktur (MHI) iki, Selasa (13/6/2017), ngakoni yen kahanan dalan tol iki durung sampurna 100 persen. Nganti panjagan saka kang tugas dadi penting banget, paling utama isih anane dalan lintas sak bidang.

“Kanggo bagian sambungan-sambungan dalan kang durung rampung, kudu ditambah pengamanan kanggo  madha-ake dhuwure dalan. Apamaneh  uga isih ana panyebrangan kang durung rampung,” kandhane Soekarwo.

Miturut-e, dalan kang dibuka sak dalan iki, nganggo manajemen pengarusan dalan kang diatur nalika mudik saka wetan menyang kulon. Kanggo arus balik, diatur saka kulon menyang wetan. “Dadi ana rekayasa transportasi supaya ngatasi macet,” kandhane.

Soekarwo uga ngaku tetep optimis dalan tol iki bisa diliwati nalika 19 Juni mangarep. Lan dipengeni, kanthi anane  dalan tol iki, arep ngudhari macet-e lalu lintas.

“Iki dadi solusi ngatasi padhet-e mobilitas transportasi ing dalan utama saka Surabaya menyang luar kutha,” kandhane gubernur kang akrab disapa Pakde Karwo iki.

DB

 

Related posts

Leave a Comment