Menteri Agama, Mendikbud lan Ketua MUI Nekani Patemon ing Tebuireng

pondok pesantren tebu ireng

pondok pesantren tebu ireng

JOMBANG, Detak Berita – Sawetara  tokoh nasional dijadwalke nekani patemon ing PP (Pondok Pesantren) Tebuireng Jombang, Sabtu (18/3/2017). Para tokoh iku antarane, Menteri Agama Lukman Hakim Saifuddin, Menteri Pendidikan lan Kebudayaan (Mendikbud) Muhadjir Effendy, lan Ketua MUI (Majelis Ulama Indonesia) KH Ma’ruf Amin.

Sakliyane iku uga teka tipak Ketua DPR RI Marzuki Ali, tipak Mendikbud M Nuh, lan sawetara ulama, kiai lan habib. “Acarane ngetok-ake Yayasan Penguatan Peran Pesantren Indonesia (YP3I),” kandhane Teuku Azwani, salah siji panitia.

Azwani kandha, esuk iki para undangan saka njaba kutha wis teka ing Tebuireng. Kalebu tipak Ketua DPR RI Marzuki Ali uga wis teka ing pesantren kang dideg-ake Hadratusyaikh Hasyim Asya’ri iku. “Pak Marzuki Ali sewengi wis teka ing Tebuireng,” kandhane.

Metune YP3I iku, kandhane Azwani, diwiwiti kanthi jiarah kuburan kaluarga gedhe pesantren Tebuireng. Sabanjure digelar sarasehan bab ekonomi kanthi narasumber para menteri. Sarasehan iku mesisan dadi  tanda metune YP3I.

Sajroning saresehan iku, Menteri Agama arep nyampek-ake materi bab nguat-ake peran pesantren dadi benteng mbangun-e karakter anak bangsa. Yen Mendikbud arep nggawa materi bab pesantren dadi salah siji kuat-e pempimpin bangsa.

“Pungkasan metune YP3I kang wiwitan-e disampe-ake karo bapak Marzuki Ali,” kandhane  santri Tebuireng kang asal-e saka NAD (Nagroe Aceh Darussalam) iki.

DB

Related posts

Leave a Comment